Ifølge statens digitaliseringschef, Lars Frelle-Petersen, så investerer stat og regioner hvert år 3 milliarder på at digitalisere - og dertil kommer kommunernes investeringer - men borgerne bruger ikke de løsninger der bliver skabt. Og det er et problem, for ikke mindst kommunerne fattes penge, og digital selvbetjening og andre it-løsninger bliver udråbt som det colombus-æg, der skal løse alle problemer. Men der gøres allerede rigtig meget i den retning, uden at der høstes de store gevinster.
Udtalelserne faldt på konferencen 'Digitalisér' i Århus, fortæller Version2. Trods de store investeringer, så sker kun 6-7 procent af den offentlige sektors kontakt med borgerne via de digitale tjenester.
- Det gennemgående billede er, at vi er ret dårlige til det her. Der skal sættes massivt ind på at flytte borgerne, så det digitale valg bliver første valg, sagde Lars Frelle-Petersen. Og det kan lade sig gøre, mener han og nævner to eksempler, som begge har tvunget borgerne over på digitale kanaler, uden at det har givet store problemer. SU kan man kun søge over internettet, hvilket gav en besparelse på 50 millioner kroner om året, og arbejdspløse skal melde sig ledige en gang om ugen via internettet.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.