
ROSKILDE: Erfaringer fra Roskilde Kommune viser, at gevinsterne også gør sig gældende, når kommunen selv vinder udbuddet.
For hver krone, kommunerne investerer i udbud af opgaver, får de pengene 10 gange igen. Det viser en gennemgang, som DI har lavet af 34 kommunalt udbudte opgaver med en samlet kontraktværdi på 351 mio. kr. Kommunerne brugte samlet set 6,2 mio. kr. på at udarbejde udbudsmateriale fordelt over kontrakternes løbetid - men efterfølgende har de høstet besparelser på i alt 61,6 mio. kr. Det skriver DI.
- Beregningerne viser, at det mildest talt er en kortsigtet løsning, hvis en kommune afholder sig fra at sende opgaver i udbud på grund af, at processen i første omgang indebærer nogle udgifter. For gevinsterne overstiger langt udgifterne, siger chefkonsulent Peter Bay Kirkegaard, DI.
I Roskilde Kommune bekræfter man de gode resultater af at sende opgaver i udbud.
- Vores erfaring er, at udbudsprocessen kan tjene som en form for 2. generationseffektivisering af kommunens opgaver. Man kan nå et stykke ad vejen ved hjælp af f.eks. Lean, men det giver altså noget ekstra at markedsafprøve opgaverne, siger kommunaldirektør Henrik Kolind.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.