
FTF ser med gru frem til den kommende tids kommunale spareøvelser, der medfører tusindvis af fyresedler. Kommunerne kan spare penge ved at erstatte ordinært ansatte medarbejdere med personer, der får løntilskud.
Det fremgår i et notat fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, at reglerne for at ansætte folk i det offentlige med løntilskud er meget lempelige i forhold til på det private arbejdsmarked. Kommunerne kan ifølge styrelsen med loven i hånden sagtens ansætte folk med løntilskud i stillinger, der egentlig er blevet sparet væk, skriver FTF.
FTF's formand Bente Sorgenfrey opfordrer nu beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) til at garantere, at ordningen ikke bliver misbrugt. Appellen kommer i forlængelse af den seneste tids historier om benhård kassetænkning i kommunerne.
- Ordningen med løntilskud er et rigtig godt redskab for mange ledige, men vi bliver nødt til at sikre, at det ikke bliver udnyttet til skade for vores medarbejdere i det offentlige. Der står en ladeport åben, som ministeren bliver nødt til at lukke. Alt andet giver ikke meget mening, siger Bente Sorgenfrey.
Reglerne for løntilskud er forskellige for private og offentlige arbejdspladser. En privat virksomhed kan få løntilskud, hvis det er en udvidelse af medarbejderstaben over det seneste år. Der er dog ikke tilskud til lønnen, hvis det er til en stilling, som er blevet ledig i løbet af de seneste tre måneder. De regler gælder ikke i det offentlige.
I et notat fra Arbejdsmarkedsstyrelsen fremgår det sort på hvidt, at kommuner og andre offentlige arbejdsgivere har lov til at bruge løntilskud til erstatning af ordinært ansatte.
'Hvis en offentlig institution er nødsaget til at reducere antallet af ordinært ansatte på grund af budgettets størrelse, forhindrer det ikke, at der kan ansættes ledige i løntilskudsstillinger,' skriver styrelsen.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.