Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Sket i ugen :
Fritaget kommunaldirektør, en genoptaget kommission og bølgende V-ballade

SKET I UGEN På nyhedsfronten har 2021 lagt hårdt fra land både i USA og herhjemme - lokalt og nationalt. Vi har samlet ugens vigtigste nyheder om Venstre, Tibet og Fredericia fra årets første uge. Ja, vi kommer vidt omkring.
9. JAN 2021 8.50

Så er hverdagen ved at sætte ind igen, som den nu kan med hjemmearbejde og -skole, men nyhederne lader sig ikke mærke af, at vi andre lige skal i gang efter ferien. Vi har samlet de vigtigste begivenheder fra årets første uge.

Alt tyder på, at Fredericia skal på jagt efter en ny kommunaldirektør, efter at Annemarie Schou Zacho-Broe er fritaget fra tjeneste indtil videre. Kommunen har stillet nyt i sagen i udsigt i den kommende uge.

Frem mod KV21 er der også flere afklaringer i de dominerende borgmesterpartier, S og V, hvor begge stiller med ny spids i seks kommuner. I Roskilde bliver det slut for en S-veteran.

Til gengæld bød ugen på en genoplivning af Tibet-kommissionen, der gik i gang med en ny stribe afhøringer i den penible sag, hvor politiet "klart ulovligt" forhindrede demonstranter i København i at blive set af besøgende kinesiske honoratiores.

Det var også i denne uge, at Mette Frederiksen strammede coronarestriktionerne nok en gang. Hold børnene hjemme, arbejd hjemme og aflys planer, lyder nogle af anbefalingerne, der også satte forsamlingsforbuddet ned til fem personer.

Se hele coronatemaet her.

I Venstre er der også stadig ballade, og i kølvandet på Inger Støjbergs afgang som næstformand har Stephanie Lose meldt sig på banen som arvtager. Det skal hun nok lykkes med, for hun er Lige hvad Venstre har brug for.

Næstformandsskiftets bagvedliggende årsag - en af dem - nåede også et delresultat i denne uge nemlig Folketingets advokatvurdering af Instrukskommissionens delberetning. Nu er juraen afdækket, så mangler kun den politiske afklaring.

DK Nyt følger fortsat, hvordan de nye betingelser for affaldsindsamling udvikler sig - læs Dør på klem for alternativ indsamling af affald om robot-undtagelser, posesortering og snobrød. Og om Affaldsforeningens reaktioner: Dispensationsmulighed giver ingen mening.

God weekend.