Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Frit skolevalg skal til debat

Christine Antorini (S) ønsker fagligt løft af de svageste skoler, dels en revision af loven om frit skolevalg
KORT NYT10. FEB 2012 8.38

Det har i flere generationer været et adelsmærke for den danske skole, at høj og lav gik i skole sammen. Men i de senere år er kløften mellem skoler med henholdsvis ressourcestærke og ressourcesvage elever blevet dybere. Derfor vil børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) nu sætte ind med dels et fagligt løft af de svageste skoler, dels en revision af loven om frit skolevalg.

- Jeg vil snarest indkalde partierne bag folkeskoleforliget til drøftelser om, hvordan vi kan se på reglerne for frit skolevalg. Målet er, at kommunerne får nogle bedre redskaber til at sortere eleverne, så vi undgår en øget opdeling i folkeskolen, siger Antorini (S) til Kristeligt Dagblad.

Ministeren understreger, at præcis hvordan reglerne kommer til at se ud, afhænger af, hvad forligspartierne kan blive enige om.

Bag forslaget ligger en erkendelse af, at frit skolevalg kan være med til at forstærke den tendens, at veluddannede forældre flytter deres børn til skoler, hvor der går andre børn med veluddannede forældre, mens børn fra såkaldt uddannelsesfremmede hjem koncentreres på andre skoler. Derved går mangfoldigheden på den enkelte skole tabt.

ka