Frederiksberg trækker entreprenør i retten og kræver millionbeløb
Familiebassinet i Frederiksberg Svømmehal. Svømmehallen har siden maj 2020 gennemgået en større renovering, som har trukket så meget i langdrag- Sådan så svømmehallen ud i februar kort tid efter, at kontrakten med entreprenøren var blevet revet i stykker. (Arkivfoto.)
Foto: Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix

Frederiksberg trækker entreprenør i retten og kræver millionbeløb

I januar valgte Frederiksberg Kommune at ophæve kontrakten med Skou Gruppen, som var entreprenør på renoveringen af Frederiksberg Svømmehal. Årsagen var fordyrelser, forsinkelser og dårligt udført arbejde.

FREDERIKSBERG: Det skal koste Skou Gruppen "et større millionbeløb", at virksomheden ifølge Frederiksberg Kommune ikke har overholdt tidsplan og andre aftaler i forbindelse med renoveringen af Frederiksberg Svømmehal. 

Renoveringen har været ramt af gentagne forsinkelser. Svømmehallen skulle have været klar til brug i maj sidste år. Det var man dog ikke tæt på at nå. Derfor indgik Skou Gruppen en aftale med kommunen, der skulle sikre aflevering i januar. Den aftale kunne Skou Gruppen ikke leve op til. Det fik kommunen til at ophæve kontrakten med selskabet. 

Som opfølgning på ophævelsen af kontrakten med Skou Gruppen, har man igangsat en proces ved Voldgiftsnævnet. Nævnet har udpeget uvildige sagkyndige til at bestemme omfanget af fejl og mangler i det allerede udførte arbejde og hvilke dele af entreprenøropgaven, som mangler at blive udført.

Borgerne må vente længere

Processen for syn og skøn samt for staderegistreringen forventes først af være afsluttet af Voldgiftsnævnet i løbet af efteråret 2022. Derfor må frederiksbergborgerne vente lidt endnu på at få genåbnet svømmehallen.

- Det er brandærgerligt, at vi står i en situation, hvor entreprenøren ikke har løftet opgaven. Den proces kører nu i Voldgiftsnævnet, hvor vi har anlagt sag og indgivet klageskrift, der grundigt dokumenterer de fejl, vi mener, der er, og som samtidig rejser et større erstatningskrav mod Skou Gruppen A/S. Samtidig er vigtigt for mig at kigge fremad og have fokus på, hvordan vi hurtigst muligt får genåbnet vores smukke svømmehal, og derfor skal vi nu også finde en ny entreprenør, siger borgmester Michael Vindfeldt (S).

Hvor stort kravet konkret er mod Skou Gruppen, oplyser kommunen ikke. 

Skou Gruppens bestyrelsesformand, Jesper Rasmussen har tidligere givet udtryk for, at manglende projektafklaring fra kommunens side er hovedårsagen til forsinkelserne. 

Arbejder på nyt udbud

Arbejdet med hurtigst muligt at få svømmehallen er også sat i gang. Forvaltningen forventer således, at kunne sende opgaven i udbud inden sommerferien, så udbudsprocessen kan være afsluttet og arbejdet med at genåbne svømmehallen kan fortsætte hurtigst muligt eftersommerferien.

- Vi skal hurtigst muligt have en ny og dygtig entreprenør på arbejdet og heldigvis er der flere gode virksomheder, som allerede har udtrykt interesse i at samarbejde med os om det projekt, som virkelig giver et flot løft til en af landets ældste svømmehaller. Jeg har stor tillid til, at vi kommer til at få et godt og konstruktivt samarbejde med den kommende nye entreprenør, siger Michael Vindfeldt.

Det forventes lige nu, at arbejdet med færdiggørelsen af svømmehallen kan tage indtil udgangen af 2023. Renoveringen er blevet 30 mio. kr. dyrere end først planlagt, så budgettet pt. ligger på 100 mio. kr.

amp