Fredericia rokerer og konstituerer i toppen

Der er fortsat mange ubekendte i cheflaget i Fredericia, der går over til en ny organisationsplan.

FREDERICIA: Der står "konstitueret" ud for mange af de allerøverste stillinger i Fredericia Kommune for tiden.

Det gælder bl.a. kommunaldirektørposten, hvor Camilla Nowak er konstitueret. Til den stilling har kommunen vedtaget et detaljeret ansættelsesforløb med rekrutteringsfirmaet Genitor, og ifølge tidsplanen vælges ansøgere til samtale i denne uge, inden der forventeligt kan præsenteres en ny i uge 26.

Kommunen indfører en ny organisationsplan, hvor man går fra "koncernmodellen" og tilbage til den klassiske "kommunal organisering", skriver Fredericia Dagblad.

I april vedtog byrådet, at direktionen fremover skal bestå af fire direktører, en kommunaldirektør og tre koncerndirektører. Det inkluderer en nyoprettet direktørstilling med fokus på vækst, teknik og klima, og her er René Olesen konstitueret.

Vibeke Kinch er vendt tilbage til kommunen for at hjælpe i den specielle situation som konstitueret direktør for børn, unge og kultur, som faktisk er Camilla Nowaks stilling.

Ombygning til mere traditionel

Ud af et aktuelt stillingsopslag til stillingen som økonomi, personale og it-chef med frist i dag kan man læse, at kommunen står over for mere "transparent budgetlægning og økonomistyring", og at man kommer ind i en organisation, som er "under ombygning til noget mere traditionelt".

Der oprettes en ny stilling som koncernchef for idræt, og den konstitueres direktøren for Fredericias Madsbyparken, Kasper Findahl, i, oplyser han på LinkedIn og bekræfter over for Fredericia Dagblad.

- Jeg kan godt bekræfte, at jeg tiltræder jobbet, men kan ikke sige nærmere om det endnu. Der kommer en central udmelding om den nye organisation fra kommunen, siger Kasper Findahl til avisen.

Dermed skilles idræt fra kultur- og turismeområdet, og det vil kulturchef Bodil Schelde-Jensen fortsat have ansvar for.