Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Frank J: Trist nyhed

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) har respekt og forståelse for Teknik- og Miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaards stop som borgmester
19. MAJ 2011 16.41

KØBENHAVN: Overborgmester Frank Jensen (S) har respekt og forståelse for Teknik- og Miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaards (SF) beslutning om at trække sig, efter der er sået tvivl om, hvorvidt hans boligforhold lever op til reglerne.

- Det er en trist nyhed. Men der er tale om en alvorlig sag, og jeg forstår Bo Asmus Kjeldgaards beslutning. Reglerne skal overholdes, og det skal der ikke være tvivl om, siger overborgmesteren, der samtidig beklager, at han mister en god kollega.

- Ingen, der har arbejdet tæt sammen med Bo Asmus Kjeldgaard, kan være i tvivl om, at han brænder for København. Han har knoklet for byen og for, at københavnerne kan trives i en grøn og ren storby. Bo har haft blik for de store visioner, og han har været en af hovedkræfterne bag, at København er godt på vej mod at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad. Bo har samtidig haft omtanke for hverdagsmiljøet i København, og det er i høj grad hans fortjeneste, at byen i disse år bliver grønnere med flere træer og parker, siger Frank Jensen.

Frank Jensen (S) blev for kort tid siden orienteret om beslutningen af Bo Asmus Kjeldgaard selv. Frank Jensen siger:

- Bo bærer et stort ansvar for det gode samarbejde på rådhuset og for, at vi siden januar 2010 har kunnet lave en række markante politiske forlig, der rækker ind over midten. Jeg har sat pris på samarbejdet. Bo Asmus Kjeldgaard har haft borgmesterposter i København i snart 14 år, og det har bestemt ikke altid været med vinden i ryggen. Det siger noget om hans styrke, at han har holdt fast, og at SF i dag er et parti med bred opbakning fra Københavnerne, og en meget stærk samarbejdspartner for socialdemokraterne på Rådhuset. Uanset hvem der nu tager over, er grundlaget for samarbejdet stærkt og godt, og jeg er overbevist om, at det vil vare ved.