dkmedier
dkindkob
DK Stillinger
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Foruden debatterne kan Folkemødet også være ret underholdende
Lolland-Falster-alliancen ryddede bordet i borgmesterbordfodbold.
Foto: Anni Kristensen, DK Nyt

Foruden debatterne kan Folkemødet også være ret underholdende

Både borgmesterbordfodbold og DJ-borgmesterbattle hævede stemningen i KL’s telt. Men ikke uden skønhedsfejl.

BORNHOLM: Årets Folkemøde, det første rigtige siden 2019, er slut, og det indfriede alle forventninger hos de mange, der havde længtes efter demokratidagene i Allinge.

Den sidste dag er traditionelt lidt mere løssluppen, men på det punkt tyvstartede KL allerede fredag aften med en dyst i borgmesterbordfodbold. “Mennesker bliver spist i Polynesien”, sagde John Mogensen engang, og også makkerparret fra de danske sydhavsøer, Holger Schou Rasmussen (S) fra Lolland og Simon Hansen (S) fra Guldborgsund, åd deres modstandere en for en. De andre hold bestod af Tonni Hansen (S) fra Langeland og rådmand Christian Budde (V) fra Aarhus på andenpladsen, og Ann Sofie Orth (K) fra Rudersdal og viceborgmester Johan Brødsgaard (R) fra Silkeborg på tredjepladsen. Glæden hos vinderne var synlig.

Det samme var ærgrelsen hos transportminister Trine Bramsen (S) og branchedirektør Karsten Lauritzen fra DI, da en planlagt debat mellem de to måtte aflyses. 50 fremmødte aktivister ville på forespørgsel ikke love, at de ville lade debatten forløbe som planlagt, og da politiet samtidig havde misforstået adressen og var kørt et forkert sted hen, opgav debattørerne at debattere.

I en anden debat i regi af Københavns Universitet udvandrede de samme aktivister fra Den Grønne Ungdomsbevægelse, fordi energiselskabet TotalEnergies Denmark var inviteret med til debatten. To forskellige måder at protestere på, men lige lidt fremmende for (deltagelsen i) debatten.

Blandt de faktiske debatter var eksempelvis uenigheden mellem Vive og Institut for Menneskerettigheder om effekten af tvangsadoptioner, ny forskning der tager temperaturen på samarbejdet mellem politikere og administration og hvordan mere samarbejde med foreninger kan hjælpe udsatte børn i yderkommuner, alle fulgt af DK Nyts og søstermediet Kommunen.dk’s samarbejdende redaktioner.

Tilbage til det løsslupne, for som sit sidste arrangement havde KL arrangeret DJ-borgmesterbattle, hvor styrken af publikums applaus var pointafgørende. Bornholms borgmester Jacob Trøst (K) var på hjemmebane med hele sin ø bag sig og vandt sikkert. Meget underholdende, i hvert fald indtil øllet slap op. Ups, KL.


DK Nyt har rapporteret dagligt 'ovrefra'. Læs eller genlæs de tidligere klummer:

Lørdag:  En smule ufred på Folkemødet og et russisk krigsskib på afveje
Fredag:  Behersket trængsel på Folkemødets premieredag
Torsdag: Endelig! Et ordentligt Folkemøde som i gamle dage for tre år siden

 

På gensyn næste år.

 

Ledelse i forandring