Forsyningsselskab melder borger til politiet for telefonoptagelser

Aktindsigter og shitstorm har gjort Hillerød Forsyning grundigt trætte af en meget aktiv borger.

HILLERØD: Efter en længerevarende misstemning mellem det kommunalt ejede Hillerød Forsyning og den private borger Rasmus Visby vil selskabet nu anmelde Rasmus Visby til politiet for 'uden samtykke at have afspillet og videregivet telefonsamtaler, som du uden samtykke har optaget i forbindelse med dine telefonsamtaler med vores medarbejdere'.

De to parter har over længere tid været i karambolage om en række aktindsigter, som Rasmus Visby blandt andet har brugt til at dokumentere direktionens lønniveau, hvilket ifølge Hillerød Posten resulterede i en shitstorm på sociale medier mod Hillerød Forsyning.

Rasmus Visby har løbende delt resultaterne af sine aktindsigter på Facebook og Twitter, han udgiver desuden en podcast og samlede i sidste uge omkring 100 tilhørere til et foredrag om sit gravearbejde i selskabets økonomi.

Om politianmeldelsen siger han til Frederiksborg Amts Avis, at han 'ved godt, hvad lovgivningen er. Man må gerne optage samtaler, man selv er part i. Det er ikke forbudt'. Hos Hillerød Forsyning vil direktør Peder Maltha Larsen ikke fortælle, hvad det er, selskabet mener Rasmus Visby har gjort, som er ulovligt, skriver avisen.

mk

Se omtale af Rasmus Visbys foredrag i Frederiksborg Amts Avis.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job