Forsvaret mangler overblik over bortforpagtede giftgrunde

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har ikke det fulde overblik over, om de har bortforpagtet andre PFAS-forurenede områder end arealet ved Hessellund Bæk i Viborg Kommune. Men det skal der komme nu. Det er meldingen, efter at Avisen Danmark og Radio4 i går kunne afsløre, at Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse havde bortforpagtet arealet ved Hessellund Bæk, hvor der i 2019 og 2020 blev PFOS-værdier op til 55 gange over grænseværdien

Visti Salomonsen, chef for ledelsessekretariatet i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, oplyser, at styrelsen først blev opmærksom på, at PFOS og PFAS kunne ophobe sig i græs og derfra videre til for eksempel kødkvæg efter Korsør-sagen.

- Vi har ganske enkelt ikke tidligere koblet de her ting og sager (sager om hhv. bortforpagtning og overvågning af PFAS-forureninger red.), og det gør bare, at vi simpelthen ikke tænker de tanker inden. Kan man sige, at det skulle vi have gjort? Ja, det burde vi måske nok have kunnet kigge ind i tidligere, men det er ikke sket, siger han.

ibs