25 kommuner er godt i gang med at gennemføre regeringens ambitioner om at løfte ledige ufaglærte med uddannelse. Men i resten af landets kommuner halter det, og nogle kommuner giver stort set ingen uddannelse til deres arbejdsløse ufaglærte.
Det viser en analyse, som Ugebrevet A4 har gennemført ud fra tal for, i hvor høj grad kommunerne bevilger uddannelse til arbejdsløse medlemmer af fagforbundet 3F. Medlemmer af 3F er typisk ufaglærte eller har en kort uddannelse. Analysen viser, at der er enorme forskelle mellem kommunerne. I top er 25 kommuner - hvor andelen af arbejdsløse 3F'ere, som får uddannelse - ligger over landsgennemsnittet på 16,7 pct. Her bliver helt op til 44 pct. af de ufaglærte uden job beriget med for eksempel voksenuddannelser, AMU-kurser eller studenterhuer.
Men i den anden - og meget mere dominerende ende af skalaen - befinder 73 kommuner sig. De fleste af disse uddanner færre end hver tiende arbejdsløse 3F'er, og der er kommuner, hvor andelen af ufaglærte ledige, der uddannes, er så lav som to procent. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har afsat 500 mio. kr. på næste års finanslov til at øge brugen af uddannelse til de arbejdsløse med allermindst uddannelse i bagagen.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.