Der er stor risiko for, at det 20. århundredes skole-historie fortabes for evigt. For efterhånden som folkeskoler bliver nedlagt eller moderniseret, bliver enorme samlinger af udstoppede dyr, anskuelsestavler, gamle skolebøger, fysik-instrumenter og værktøj fra sløjdlokaler kasseret - uden nogen har det store overblik. Det skriver Kristeligt Dagblad.
- Vi skal tænke os om, mens tid er. Det er fint, at noget bliver smidt ud og noget andet gemt, men vi skal vide, hvad vi gør og hvorfor. For hvis ansvaret ligger hos den enkelte skoleinspektør, som ingen penge har til formålet, er det forståeligt, at han vælger den billigste løsning, som er at køre det hele på lossepladsen, siger Ning de Coninck-Smith, der er skolehistoriker og professor ved DPU Aarhus Universitet til avisen.
Danmarks Pædagogiske Blibliotek og DPU Aarhus Universitet afholder den 24. januar et seminar om 'Fremtiden for skolens kulturarv'. Deltagerne skal drøfte, hvad der skal ske med de omkring 125.000 genstande, som blev gemt væk i containere, da Dansk Skolemuseum lukkede i 2008.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.