
Otte pct. af timerne i folkeskolen gennemføres med en vikar. Én procent af timerne gennemføres slet ikke. Det viser en undersøgelse fra Undervisningsministeriet, der kortlægger, hvordan undervisningstimerne i den danske folkeskole bliver gennemført.
Tallene skuffer formanden for Skole- og uddannelsespolitisk udvalg i Danmarks Lærerforening, Dorte Lange. Hun mener, at de mange vikartimer går ud over elevernes undervisning.
- Det er klart, at eleverne ikke får ligeså god undervisning, som hvis de havde haft deres faste lærer. De mange vikartimer er endnu et udtryk for resurseniveauet i folkeskolen. Der er blevet 3.300 kroner mindre per elev siden 2002. Skolerne kan ikke stille garanti for lærerdækning, når de er så pressede på økonomien, siger Dorte Lange.
Hun henviser til en uvildig opgørelse fra revisionsfirmaet BDO Kommunernes Revision af ressourcerne i folkeskolen, der dokumenterer, at der i 2009 blev brugt 6,02 procent færre penge på den almindelige undervisning pr. elev i forhold til 2002. Det svarer til 3.001 kr. mindre pr. elev.
- Det er vigtigt at skelne mellem uddannede og ikke-uddannede vikarer. Ikke-læreruddannede vikarer kan ikke det samme som uddannede vikarer. Når regeringen udpeger frikommuner, siger de samtidig ja til, at ufaglærte kan undervise eleverne i folkeskolen.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.