dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Første folketingsmedlem er bekræftet smittet med corona

Bjørn Brandenborg (S) er testet positiv for coronavirus. Gruppeformand afviser, at andre i S har symptomer.

Socialdemokraten Bjørn Brandenborg er som det første folketingsmedlem testet positiv for coronavirus. Det skriver han på Facebook.

Bjørn Brandenborg er forskningsordfører og uddannelsesordfører for Socialdemokratiet, ligesom han er formand for Skatteudvalget.

- Jeg er testet positiv for corona. Onsdag morgen bemærkede jeg milde symptomer - lidt snotnæse og kriller i halsen. Jeg tog ingen chancer, så jeg tog hjem og arbejdede derfra. I dag har jeg fået svar på min test, og den er positiv, skriver Bjørn Brandenborg.

Han bliver væk fra Folketingets åbning tirsdag for at holde sig på den sikre side. Derudover har han talt med smitteopsporingsenheden hos myndighederne og taget kontakt til sine nære kontakter, skriver han. Han uddyber ikke, hvem disse er.

Overholdt regler på gruppemøde

TV2 skriver, at Bjørn Brandenborg tirsdag deltog i et gruppemøde hos Socialdemokratiet på Christiansborg. Gruppeformand Flemming Møller Mortensen (S) oplyser, at man til mødet overholdt alle regler om afstand og god håndhygiejne.

- Vi har taget alle forholdsregler, der anbefales i den socialdemokratiske gruppe, når vi afvikler møder og er sammen med hinanden.

Flemming Møller Mortensen siger, at der ikke er andre i den socialdemokratiske folketingsgruppe, der udviser symptomer.

Ritzau