DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Først SF-nej til at stemme ved fuldmagter, så ja
Marianne Thomsen afløste i august i år Vicky Lorenzen, da hun stoppede i regionsrådet i Syddanmark - og er nu omdrejningspunkt for intern ballade i partiet i Fredericia.
Foto: Peter Leth-Larsen, Ritzau Scanpix.

Det gav KV21-ballade :
Først SF-nej til at stemme ved fuldmagter, så ja

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater, følgende udmeldelser - og en eks-spids, der stopper op til KV21, i Fredericia, Kolding, Frederikshavn, Faaborg-Midtfyn, Gribskov og Ærø.
29. SEP 2020 15.10
TEMA: KV21

SF i Fredericia har fået udpeget en spids: Nuværende regionsrådsmedlem Marianne Thomsen, men forud er gået en aflyst valghandling, to kontra-meldinger fra Thomsen og nu senest fire medlemmer, der forlader partiet. 

En generalforsamling i juni, der skulle udpege spidskandidat, blev underkendt i partiets landsledelse, oplyser Fredericia Dagblad. Generalforsamlingen besluttede at tillade en stemme via fuldmagt, men det blev problematisk, da Thomsen netop slog Lars Olesen med stemmerne 11 mod 10. Før mødet viste det sig, at flere medlemmer havde fået nej til at stemme med fuldmagt. Og den inkonsekvens fik landsledelsen til at dekretere et nyt valg.

JydskeVestkysten kan så tilføje, at Marianne Thomsen trak sig som kandidat i august, det samme gjorde Olesen. Så stillede Thomsen op igen og er nu valgt uden modkandidat, men fire SF'ere har forladt partiet - de ønskede fornyelse. SF er idag ikke repræsenteret i byrådet.

Hun blev valgt til byrådet ved KV05 og KV09  og kom senere ind på ny som suppleant fra 2015 til KV17. Hun var sit partis spids ved KV17, da SF imidlertid røg ud af byrådet.

I nabokommunen Kolding har et andet mindre parti offentligt luftet en intern uenighed. Det er De Radikale, hvor byrådsmedlem Jesper Elkjær først erklærede, at han under ingen omstændigheder kunne støtte Eva Kjer Hansen (V) som borgmester.

Hun er endnu ikke valgt, men emnet er varmt lokalt, efter at borgmester Jørn Pedersen (V) offentligt har ytret sig imod "kendisser, der flyves ind". Merete Due Paarup (R), der forlod Venstre i december 2019, er helt uenig med sin partifælle - og slår nu fast, at partiet har besluttet at stå frit og ikke udelukker at pege på nogen på valgaftenen, oplyser JydskeVestkysten.

I Frederikshavn har byrådsmedlem og spids ved KV17 Jytte Høyrup beslutte at stoppe i byrådet. Hun har eget firma som fødevarekonsulent og "fornemmer klart en udfordring i forhold til kunder i Frederikshavn Kommune, som ikke alle ønsker at samarbejde med en lokal politiker", forklarer hun til Kanal Frederikshavn.

Høyrup led ved KV17 et stort nederlag i duellen med borgmester Birgit S. Hansen (S) og fik kun 450 personlige stemmer mod 14.843 til Birgit S. Hansen. Internt i V blev hun slået af Anders Broholm (1.414 stemmer), Mette Hardam (647) og Asger Mortensen (465). Partiet har seks valgte i byrådet og er uden spids til KV21.

I Faaborg-Midtfyn er borgmester Hans Stavnsager (S) ifølge Fyns Amts Avis genudpeget som spids. Skulle han blive borgmester igen, vil det være historisk, da vælgerne her siden kommunalreformen aldrig har genvalgt en borgmester. V og S plejer at skiftes til at have posten.

På Ærø er Jens Weiss valgt som lokallisten Ærø i Centrums bud på borgmester, oplyser Fyns Amts Avis. Weiss forlod i marts i år Socialdemokratiet og repræsenterer nu altså den nye liste. Meget står åbent på Ærø, hvor borgmester Ole Wej Petersen ikke stiller op igen, og S-gruppen efter afskalninger er nede på to i det 15 mand store byråd, mens Venstre har tre. 

I Gribskov har Nye Borgerlige ifølge Netavisen Gribskov valgt Kim Hinrich som ny spids efter Helle Lund, der var spids ved KV17 og ikke stiller op igen. Partiet er ikke i byrådet.