dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Før corona fløj kommuner 100 gange rundt om Jorden
Da corona ramte Danmark, blev stort set alle fly sat i bero.
Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

Før corona fløj kommuner 100 gange rundt om Jorden

Onlinemøder vil mindske rejser fremover, lyder det fra flere kommuner.
21. JUN 2020 15.32
TEMA: Corona

Sidste år fløj toppolitikere og embedsmænd i de danske kommuner 4.123.038 kilometer. Det viser en kortlægning, Kommunen.dk står bag. Det svarer til 103 gange rundt om Jorden.

Samtidig udledte de 486 ton CO2 på rejserne, viser udregninger, som er foretaget ved hjælp af ICAO’s, FN’s internationale civile luftfartsorganisation, beregner.

Flyrejserne gik ofte til møder flere hundrede kilometer uden for kommunegrænsen, men det blev der pludselig sat en stopper for, da coronakrisen for alvor ramte Danmark og erstattede de fysiske møde med onlinemøder. Ifølge flere kommuner og KL er onlinemøderne kommet for at blive, og de vil mindske rejserne fremover. Det er både godt for økonomien og for klimaet, lyder argumentet.

- Jeg tror, at vi kommer til at være rigtig skarpe på ikke at tage afsted bare for at få information. Vi kommer helt sikkert til at reducere vores rejsebudget og vores CO2-aftryk på sigt. Det er der slet ingen tvivl om, siger stadsdirektør i Aarhus, Niels Højberg.

- Jeg tror, at vi alle har fået øjnene op for de mange og nye muligheder, der ligger i det digitale. Derfor er vi også i fuld gang med at se vores konferencer og møder i det lys. Det er svært at sige, hvor vi præcis lander, men man vil nok opleve en ny kombination af konferencer, webinarer og online konferencer fra KL’s side, siger sekretariatschef i KL, Solvejg Schultz-Jakobsen.

Abonnenter på Kommunen.dk kan læse hele historien her.