Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fodbold for dem, der ikke lige passer ind

Breddeidrætsprojektet i Køge Kommune giver to boldklubber mulighed for at udfordre den traditionelle opfattelse af fodbold
28. SEP 2011 13.54

KØGE:  Herfølge Boldklub har igennem flere år oplevet at skulle håndtere stadig flere børn med 'særlige behov'. Med støtte fra breddeidrætsprojektet i Køge Kommune har foreningen nu startet et hold op, hvor børn som har svært ved at passe ind på et etableret fodboldhold, kan komme og spille fodbold.

For selvom man ikke lige passer ind på et eksisterende hold, så betyder det ikke, at børnene ikke har lyst til at bevæge sig og dyrke idræt. Klubben har ansat en træner med pædagogisk baggrund, til at stå for den pædagogiske del af træningen, mens to ungdomsspillere fra klubben er tilknyttet holdet, som 'fodboldeksperterne'.

Køge Boldklub er gået sammen med  en SFO og Sund Zone om at tilbyde åbne fodboldtræninger i Ellemarken, for områdets børn, unge og voksne. Børnene i Ellemarken har længe ønsket at få mulighed for at spille fodbold - ikke nødvendigvis i klub med kampe, teknik- og taktiktræning, men fodbold som 'bare' er for sjov.

Træningen er gratis, en pædagog støtter træneren og hjælper med at løse de mere praktiske opgaver. Sund Zone hjælper med at rekruttere børn, unge og forældre til at deltage i aktiviteterne, og bakker samtidig op omkring trænerne i projektet, hvor mange af beboerne simpelthen ikke har råd til at spille i en klub.

 

Køge Kommune blev udpeget af Kulturministeriet til at være breddeidrætskommune i 2010 og 2011. Projektet er støttet af Kulturministeriet og Nordea Fonden.

Køge Kommune fik i 2010 7,5 mio. kr. fra Sundhedsstyrelsen til et 4-årigt projekt Sund Zone'.
Projektet skal styrke sundheden og fremme trivslen for beboerne i Ellemarken ved forskellige aktiviteter.
Aktiviteterne udvikles af beboerne i Ellemarken i tæt samarbejde med projektets to fuldtidsansatte medarbejdere samt lokale kommunale og private samarbejdspartnere.