Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Flere vil miste dagpenge efter reform

A-kassernes Samvirke advarer om, at tusinder risikerer at miste dagpengene og stå helt uden forsørgelse
11. APR 2011 6.44

- Som det ser ud nu, så vil 1.400 miste dagpenge om måneden. Det svarer til 17.000 på årsbasis, siger direktør i A-kassernes Samvirke, Verner Sand Kirk.

Reformen betyder, at dagpengeperioden halveres fra fire til to år og gør det samtidig sværere for de ledige at genoptjene retten til dagpenge. Fra 1. juli 2012 mister de første retten til dagpenge efter de nye regler.

- Da reformen blev indledt, var der stort set ingen langtidsledige. Nu bliver det uhyggeligt svært at finde et job, især i udkantsområderne, hvor produktionen er forsvundet, måske for altid, siger Verner Sand Kirk.

- Hovedreglen er, at du kun må have en formue på 10.000 og hvis din ægtefælle har et almindeligt gennemsnitsjob, så vil du heller ikke kunne modtage kontanthjælp, siger Brian Bynck Siggaard, konsulent i KL.

Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd har lavet en beregning for DR. Den viser at syv ud af ti ledige, som mister dagpengeretten ikke vil kunne få kontanthjælp og således står helt uden kontanthjælp. Det kan dreje sig om op mod 12.000 på årsbasis.

cgt