KØBENHAVN: Udsatte københavnere viser større interesse for det sociale frikort, som giver mulighed for at tjene op til 20.000 kr. om året uden at blive trukket i offentlige ydelser.
- Det glæder mig, at indtjeningen på det sociale frikort er stigende, for det er jo en stor del af pointen, at de udsatte københavnere tjener deres egne penge og får en god fornemmelse for, hvad det vil sige. Og med til historien hører også, at mange private virksomheder har fundet opgaver, som de udsatte har kunnet løse. Virksomhederne tager et samfundsvar, og det har været fantastisk at se, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).
Forsøgsordningen blev forlænget i januar, og siden har Københavns Kommune bevilget 311 sociale frikort - en stigning på 75 pct. ift. sidste år. Københavns udsatte tjente i 2019 over en mio. kr., sidste år steg det til over to mio. kr., og i år er der allerede tjent 1,9 mio. kr. På landsplan er der bevilget ca. 3.700 frikort, hvoraf København står for de ca. 29 pct.
ibs
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.