Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Flere offentlige stillinger besat uden opslag

Selv om staten, kommunerne og regionerne er forpligtede til at slå ledige stillinger op, sker det langtfra altid
KORT NYT6. FEB 2012 8.13

HK Hovedstaden, Winnie Axelsen, oplever en stigende tendens til, at kommunerne - i strid med reglerne - undlader at slå stillinger op, så alle har mulighed for at søge jobbet.

- Ud fra de meldinger, som jeg får fra vores tillidsrepræsentanter, kan jeg konstatere, at man stort set hele vejen rundt i vores område har ændret adfærd på det øverste administrative ledelsesniveau i kommunerne. Det går ofte lidt for stærkt, når en stilling skal besættes. Det er, som om det er nemmere at få tilgivelse end tilladelse, når det handler om at undlade at lave et stillingsopslag og nedsætte et ansættelsesudvalg med repræsentanter for medarbejderne, siger hun til Jyllands-Posten.

En række ikke tidligere offentliggjorte tal fra en såkaldt netværksundersøgelse blandt 796 medlemmer af juristernes og økonomernes fagforbund, Djøf, indikerer, at der er tale om et udbredt fænomen.

Over halvdelen af de medvirkende i undersøgelsen, der er udarbejdet i samarbejde mellem Djøf og Magasinet Penge på DR1, er ansat i den offentlige sektor. Af dem har 208 svaret på et spørgsmål om, hvorvidt deres nuværende job var slået åbent op. 58 - svarende til 28 pct. - svarer nej.

lcl