HOVEDSTADEN: En ny rapport fra Erhvervs- og Byggestyrelsen viser, at personer med anden etnisk baggrund end dansk oftere tager skridtet til at blive iværksættere end etniske danskere. Desværre klarer de sig også ofte dårligere end de etniske danskere.
Ud af de ca. 15.000 personer, der årligt vælger at starte en virksomhed i Danmark er flere end 1.450 - eller ca. 9 pct. - indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig baggrund.
Dermed er indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig baggrund overrepræsenterede i iværksætterstatistikkerne. For ud af Danmarks 5.500.000 indbyggere har blot ca. 363.000 - eller 6 pct. - ikke-vestlig baggrund.
Publikationen angiver flere årsager til, at så stor en andel af personer med udenlandsk baggrund afprøver muligheden for at blive iværksætter i Danmark. Fx vanskeligheder ved at finde et job, der matcher kvalifikati-onerne, eller en stærk selvstændighedskultur i oprindelseslandet.
Blandt de unge iværksættere ses det, at kvindelige efterkommere, der bliver iværksættere, har mere uddannelse end kvinder med udenlandsk baggrund generelt har. Da de kvindelige efterkommere endnu er unge, er der dog kun få iværksættere blandt dem.
En stor andel af iværksættere med udenlandsk baggrund skaber arbejdspladser. Men kun få opnår hurtig vækst og bliver vækstiværksættere. Iværksætterne, der fortæller om deres erfaringer i publikationen, viser, at der er et potentiale, som kan udnyttes. Publikationen peger på nogle veje til at få flere vækstiværksættere med udenlandsk baggrund:
* Tage mere uddannelse og anvende den i relevante brancher
* Benytte tilbud til iværksættere, fx om gratis og uvildig vejledning
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.