Flere drenge kan nu få hpv-vaccine

KORT NYT31. JAN 2020 14.40

Det tilbud, som blev iværksat sidste år, om at drenge fyldt 12 år 1. juli 2019 eller senere kan få hpv-vaccine, udvides nu, så det også gælder  for drenge, der er født i perioden 1. januar 2018-30. juni 2019, at de kan få gratis vaccine i 2020 og 2021 som følge af finanslovsaftalen for 2020. Samtidig tilbydes der også gratis hpv-vaccination til unge mænd i alderen 18-25 år, der er til mænd.

- Vi har stærke sundhedsfaglige anbefalinger, der siger, at en hpv-vaccination kan beskytte drengene mod analkræft og kønsvorter. Derfor vil vi give flere drenge og unge mænd mulighed for at få en gratis vaccination. Mænd, der har sex med mænd, er i en særlig risiko for at udvikle analkræft, og det har af den grund været en vigtig prioritet for os, at de også skal være omfattet af det gratis tilbud i et catch-up program, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Pigerne er blevet tilbudt hpv-vaccination siden 2009, og de fik også tilbudt catch-up-vaccination. Regeringen og De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet er enige om, at drenge ligeledes skal have et catch-up-tilbud. Det træder i kraft 1. februar. 

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job