Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Flere borgere på landet skal have anderledes idrætstilbud

Nye idrætstilbud som floorball, boksning og zumba lokker masser af borgere på landet hen i den lokale hal. Aalborg Kommune har succes med projektet Idræt i landdistrikterne, som nu udvides til at dække i alt syv områder

AALBORG: Befolkningen i små byer er mere end villige til at afprøve nye og anderledes idrætstilbud, når bare det tilbydes, der hvor de bor. Aalborg Kommune har haft stor succes med at få trænere fra idrætsforeninger i Aalborg by til at stå for aktiviteter ude på landet.

I Hou, der ligger ud til Kattegat og nord for Limfjorden, har der været 86 deltagere til zumba, 30 til karate og 70 til spinning, oplyser kommunen.

- Det har været en kæmpe succes, og de nye aktiviteter har trukket folk til, som vi ellers ikke har set i idrætsforeningen. Vores hal har fået et boost, og folk har fået øjnene op for de mange muligheder, der er i lokalområdet, siger Helle Martinsen, der er næstformand i Hou Gymnastik- og Idrætsforening.

Aalborg Kommune er af Kulturministeriet udpeget som en af Danmarks syv breddeidrætskommuner, og projektet Idræt i landdistrikterne har da også som formål at gøre flere borgere aktive. Mellem 10 og 40 borgere er typisk mødt op til de aktiviteter, der tilbydes fire uger af gangen. Og det glæder rådmand Thomas Kastrup-Larsen (S), at tilslutningen til aktiviteterne på landet har været så stor.

- Projektet skaber liv i landdistrikterne og de mindre bysamfund. Og de aktiviteter, der tilbydes, er typisk noget, der ikke i forvejen er i lokalsamfundet, så på den måde får aktiviteterne flere til at være fysisk aktive, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Han påpeger, at projektet kan være med til at øge sundheden i landdistrikterne. Og undersøgelser har vist, at jo længere ud på landet, man kommer, jo større problemer har befolkningen med overvægt og livsstilssygdomme.

Projektet kræver lidt administration i form af at finde trænere og booke haltider, og det har Aalborg Kommune stået for. Målet er, at de anderledes idrætter bliver så populære i de små byer, at de rodfæstes og fortsætter. Og det er bl.a. sket i Hou, hvor gymnastik- og idrætsforeningen som noget nyt har fået boksning på programmet.

Projekt Idræt i landdistrikterne startede op i efteråret 2010 i Hou, Farstrup og Kystbyerne (Mou, Egense og Dokkedal). I foråret 2011 kommer yderligere fire småbyer med, nemlig Ulsted, Tylstrup, Sønderholm og Skørbæk-Ejdrup.

mou