Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Flere børnefamilier smides ud af almene boliger

Antallet af beboere, som sættes ud af almene lejeboliger, fordi de ikke betaler lejen, stiger voldsomt. Minister griber ind - igen
KORT NYT8. SEP 2011 6.49

Siden 2008 er det samlede antal udsættelser fra boligforeningen KAB's almene boliger vokset fra 152 til 280. Ser man på dem, som har boet der mindre end to år, før de smides ud, er stigningen på 121 pct. Det sker ifølge Politiken på trods af at regeringen i 2009 indførte ny lovgivning for at bremse problemet.

Antallet af udsatte husstande med børn er vokset med 146 pct., viser en ny opgørelse fra landets største almene boligselskab, KAB.

- Den her stigning er direkte alarmerende. I særdeleshed, at den sker i husstande med børn, og at det sker, så kort tid efter at folk flytter ind. De når dårligt at flytte ind, før de ryger ud igen, siger sociolog Gunvor Christensen fra SFI, som lige nu undersøger for regeringen, hvordan den nye lov fra 2009 fungerer i praksis.

Opgørelsen viser også en stigning i antallet af beboere, der sættes på gaden, selv om de bor i de billigste boliger til under 5.000 kroner per måned. På 76 pct.

Socialminister Benedikte Kiær (K) kalder stigningen forfærdelig:
- Det her bekræfter mine bange anelser om, at nogle kommuner er alt for tilbagelænede. Jeg kan ikke længere vente på undersøgelsen. Vi skal have fat om kommunerne og sagt klart, at der er plads til forbedring, siger hun til Politiken.

Kommunernes Landsforening hilser et møde med ministeren velkomment.

krn