DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Fjerde farvel til DF i Svendborg siden KV17
Foto: Johan Emil Rasmussen, Facebook

Fjerde farvel til DF i Svendborg siden KV17

Indskiftede Johan Emil Rasmussen takker af efter halvandet år. Tilbage er - igen - kun Dorthe Ullemose.
21. JAN 2021 11.45

SVENDBORG: Dansk Folkeparti i Svendborg Byråd er for anden gang i denne valgperiode reduceret til et enkelt medlem. Johan Emil Rasmussen der kom ind, da den ekskluderede Morten Sol Petersen mistede sit mandat efter en voldsdom, har efter halvandet år meldt sig ud og fortsætter som løsgænger.

DF fik ellers ved KV17 valgt fire byrådsmedlemmer, men inden der var gået tre måneder af valgperioden, havde først Jesper Larsen meldt sig ud, og ugen efter gik også Jens Munk, mens Morten Sol Petersen som nævnt blev ekskluderet. Tilbage var og er kun Dorthe Ullemose, som dengang også var folketingsmedlem.

Det var i marts 2018. I sommeren 2019 kom Johan Emil Rasmussen ind som nyt byrådsmedlem efter Morten Sol Petersen og fordoblede dermed Dansk Folkepartis repræsentation fra en til to.

Men ikke længere. I et længere opslag på Facebook påpeger han "de åbenlyse problemer, som har smadret Dansk Folkepartis lokalforening i Svendborg og som har bevirket, at jeg nu er det fjerde byrådsmedlem i Svendborg, som Dansk Folkeparti har mistet i denne valgperiode". Problemerne omfatter at der "i min byrådsgruppe" - læs: Dorthe Ullemose - "er et meget forskelligt syn på, hvad der er almindelig god opførsel og social acceptabel adfærd", men han ønsker dog ikke at blive specifik med "eksempler på uheldige optrædener og manglende samarbejdsevner".

I stedet meddeler han, at han agter at genopstille ved KV21, men ikke for et eksisterende parti. Han kalder det "det mest sandsynlige" at han stifter sin egen lokalliste, men først efter et pusterum som løsgænger.