- Jeg er glad for, at vi med finanslovsaftalen er blevet enige om, at der skal nedsættes et ekspertudvalg, som skal se nærmere på årsagerne til finanskrisen og på om de opstramninger, der er iværksat vedrørende regulering og tilsyn for at forebygge en lignende krise i fremtiden, er tilstrækkelige, siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF).
Enhedslisten har haft den finansielle kulegravning som et vigtigt tema for finanslovsforhandlingerne, og partiets finans- og erhvervsordfører Frank Aaen, glæder sig også over aftalen med regeringspartierne.
- Bankerne har et enormt ansvar for den krise, vi stadig er i. Derfor er vi glade for, at der nu kommer en undersøgelse af årsagerne til krisen og overvejelser om, hvordan vi kan undgå gentagelser.
Kål på økonomisk kriminalitet
I finanslovsaftalen er det desuden besluttet at styrke indsatsen mod økonomisk kriminalitet.
- Det er vigtigt - også af hensyn til den almindelige borgers retsfølelse - at vi sikrer en ordentlig efterforskning, så vi får stillet de ansvarlige til regnskab for deres handlinger. Det er uacceptabelt, hvis der sker kursmanipulation, ulovlig pantebrevsspekulation, insiderhandel og lignende overtrædelser, uden at de straffes, udtaler Ole Sohn.
Der er afsat syv mio. kr. årligt til task forcen eller den særlige gruppe, som skal koordinere og målrette kampen mod såkaldte 'banditter i habitter'.
Ekspertudvalget vil bestå af seks uafhængige eksperter samt repræsentanter fra Nationalbanken, Finanstilsynet, Finansministeriet, Økonomi- og Indenrigsministeriet samt Erhvervs- og Vækstministeriet.
Foto: http://www.flickr.com/photos/gaelx/3038495924/sizes/z/in/photostream/
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.