Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Det skulle have været alle 98, men nu er fem kommuner valgt til at overdrage kommunernes gave til dronningen i fødselsdagsgave.
Foto: Ólafur Steinar Gestsson, Ritzau Scanpix

KL trak lod:
Fem kommuner udvalgt til at fejre dronningen

På grund af corona blev fejringen af dronningens fødselsdag i første omgang aflyst. Nu er fem kommuner udvalgt til at være med alligevel.
13. JUN 2020 9.00

Ti elever fra de fem udvalgte kommuner Horsens, Vejle, Gribskov, Næstved og Frederikshavn skal med til 80 års fødselsdagen for dronningen, der bliver holdt den 16. juni på Christiansborg Slot.

Oprindeligt skulle 196 skoleelever fra alle 98 kommuner have været med til at fejre dronningen og præsentere 98 malerier, som skolebørn landet over har malet, som en del af kommunernes gave til Dronningen. 

På grund af corona måtte man aflyse arrangementet, der oprindeligt skulle have været holdt den 16. april på dronningens fødselsdag.

Men nu er der fundet en løsning på en forsinket fødselsdag med færre deltagende. Her har KL trukket lod mellem kommunerne, så én kommune per region kan være med til fejringen.  

Skoleklasser kan følge med over nettet

Dronningen vil den den 16. juni se alle 98 malerier og klassekammeraterne til de ti skoleelever vil kunne følge med på videolink, når deres maleri bliver præsenteret. 

Alle 98 malerier er malet af elever i tredjeklasser og motiverne er malet under de to temaer 'Dronningen' og 'Vartegn for min kommune'. 

Arrangementet vil begynde med sang, når børn sammen med komponisten Sigurd Barrett vil synge sangen 'Danmark gennem tusind år' for dronningen. 

jeg