Fem kommuner tilbage uden corona-tilfælde
Foto: Terkel Broe Christensen, Ritzau Scanpix

Fem kommuner tilbage uden corona-tilfælde

Tre ud af de sidste fem kommuner, der stadig ikke har et eneste registreret coronatilfælde, er ø-kommuner.
21. MAR 2020 13.32
TEMA: Corona

Ø-kommuner er de bedste til at holde coronavirusset for døren. Der er nemlig kun fem kommuner tilbage, som endnu ikke har et eneste registreret tilfælde af corona blandt borgere i kommunen - og tre af dem er Læsø, Samsø og Fanø. De to sidste er Brønderslev og Hedensted, viser Statens Serum Instituts daglige opgørelse i dag, lørdag.

Opgørelsen, der bygger på data opdateret kl. 8 lørdag morgen, viser, at i alt 1.326 personer nu er konstateret smittet med coronavirusset, og at 206 smittede personer i øjeblikket er indlagt på et sygehus. 42 af dem ligger på intensivafdeling, heraf 22 i respirator. Yderligere fire personer er døde, mens de havde coronavirus. Derfor kan 13 dødsfald nu relateres til virusset.

I forhold til for tre dage siden, hvor otte kommuner stadig ikke havde nogle borgere registreret med coronavirus, er antallet af coronasmittede steget i Gentofte, som nu er kommunen med flest registrerede smittede. Samtidig er antallet steget fra mellem 20 og 39 tilfælde pr. 100.000 indbyggere i hovedstadskommunerne Hørsholm, Helsingør, Dragør og Vallensbæk til mellem 40 og 49 tilfælde pr. 100.000 indbyggere. Det samme er tilfældet i Slagelse, og kommunerne er nu i samme kategori som Rudersdal og Frederiksberg, der sammen med Gentofte hidtil har været de mest smittede kommuner.

Gentofte er nu klart den mest smittede kommune med over 60 tilfælde pr. 100.000 indbyggere. En del af forklaringen kan være, at Gentofte er en rig kommune, hvor mange har været på skiferie i Italien og Østrig, eksempelvis gymnasieelever, vurderer formand for Lungeforeningen, Torben Mogensen, og tidligere direktør i Statens Serum Institut, Niels Strandberg Pedersen. Det skriver Berlingske. Samtidig er det i hovedstadsområdet, at mange mennesker bor tæt sammen og går ofte på café, lyder en anden mulig forklaring.

Imens er antallet af tilfælde registreret i Sorø, Herning og Esbjerg kommuner steget fra mellem 1 og 19 til mellem 20 og 39 tilfælde pr. 100.000 indbyggere. Det er dog stadig størstedelen af landets kommuner, der har det laveste antal af registrerede smittetilfælde - på mellem 1 og 19 personer.

 

Læs dagens rapport her.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev