Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fejlramt it-system blev testet fejlfrit

Sagsbehandlingen af husdyrgodkendelser er gået helt i stå på grund af fejlramt it-system
KORT NYT11. JUL 2011 14.43

En række landboforeninger og Skive Kommune er nu gået sammen om en klage til miljøminister Karen Ellemann (V), efter problemerne med nyt it-system er blevet så massive, at Miljøstyrelsens godkendelser af husdyrhold er gået helt i stå, skriver Version2.

- Vi har reelt ikke kunne arbejde på sagerne de seneste 2-3 måneder, idet resultaterne af beregningerne ikke har været korrekte. Der er fortsat, dags dato, konstateret fejl i visse dele af systemet, står der i klagen til ministeren.

Af indberetningshjemmesiden for ordningen fremgår det, at der efter den seneste version af systemet er sat i drift, er der dukket en række fejl op. Ministeriet har erkendt, at der er tale om både programmeringsfejl og beregningsfejl. Kontorchef i Miljøstyrelsen Sune Schou mener ikke, at testen af systemet har været for dårlig, inden det er sat i drift.

- Vi har brugt mange ressourcer på at teste systemet, og på baggrund af tilbagemeldinger fra vores testpanel vurderede vi, at systemet var fejlfrit. Det har det så ikke været, men det har ikke været sådan, at vi har sat systemet i drift med fejl med vilje, siger han.

 tsp