DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Favrskovs biblioteker skruer op for udlån

KORT NYT12. JAN 2021 9.21

FAVRSKOV / VESTHIMMERLAND: Hver borger i Favrskov kan nu låne dobbelt så mange e-bøger, lydbøger og film hver måned, fordi bibliotekerne ikke kan tilbyde fysiske udlån i øjeblikket, oplyser kommunen. Det betyder, at borgere nu kan låne ti af hver slags titler.

Kommunen har vurderet, at der er for stor smitterisiko ved fysisk afhentning af bøger, mens det modsatte er tilfældet i en række nordjyske kommuner, der kører med bøger som take-away i øjeblikket. Her kan borgere reservere bøger online og afhente dem på biblioteket. På Vesthimmerlands biblioteker er størstedelen af bibliotekerne såldes spærret af, mens der maksimalt må være to ad gangen i afhentningsområdet. I Mariagerfjord bliver bøgerne pakket og udleveret ved døren.

- Der er nogle af de andre kommuner, der har været lidt hurtigere end os, og jeg har da fået spørgsmål om, hvorfor man kan hente bøger i for eksempel Mariagerfjord, når man ikke kan hos os før nu, men vi har været lidt forsigtige. Vi skulle lige have alt godkendt, men nu er vi rigtig glade for at være rullende, og jeg er sikker på, at det nok skal blive en lige så stor succes, som det har været andre steder, siger bibliotekschef i Vesthimmerland, Bo Jacobsen, til TV2 Nord.

eo