Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Asbjørn Friis Jensen bliver direktør inden for nyt direktørområde i Skanderborg.
Foto: Skanderborg Kommune

Favrskov-direktør rykker til Skanderborg

Skanderborg har fundet sin mand til det nyoprettede direktørområde med ansvar for økonomi.
25. FEB 2021 13.15

SKANDERBORG: Asbjørn Friis Jensen tiltræder som direktør for Økonomi, Digitalisering og Ejendomme i Skanderborg Kommune den 1. april. Han kommer fra en stilling som direktør for Job og Økonomi i Favrskov.

Centraladministrationen i Skanderborg justeres, så kommunen er klar til bl.a. stor tilflytning og mange nyanlæg. Det har betydet oprettelse af en ny direktørstilling med ansvar for Økonomi, Digitalisering og Ejendomme.

57-årige Asbjørn Friis Jensen kommer fra en stilling Favrskov Kommune, hvor han siden kommunesammenlægningen har været direktør og fra 2010 har været direktør for Job og Økonomi, og inden da i daværende Hadsten Kommune. 

Han har også gennem de seneste ti år været tovholder på seks østjyske kommuners samarbejde for en mere rimelig udligningsordning. Derfor var det også et meget tilfreds indstillingsudvalg med borgmester Frands Fischer for bordenden, der pegede på Asbjørn Friis Jensen som ny direktør.

- Den nye direktørstilling rummer udfordringer, som er enormt spændende, og som jeg gerne vil være med til at løse. Skanderborg er en af de kommuner, som vækster mest. Det er positivt. Det giver nogle unikke muligheder, men også udfordringer, siger Asbjørn Friis Jensen.

Asbjørn Friis Jensen er uddannet cand.oceon. og bor i Skæring nord for Aarhus med sin familie. Han bliver fjerde medlem af kommunens øverste administrative ledelse.

ibs