dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Fagchef i Fredericia med del i habilitetssag fratræder

Chef for familieafdelingen Kirsten Blæhr stopper. I sidste uge droppede hendes mand Lars Ejby (S) politik efter aktuel sag i Ankestyrelsen, der netop handler om deres relation.

FREDERICIA: Efter 26 år i Fredericia Kommune stopper Kirsten Blæhr som chef for familieafdelingen med udgangen af juni, oplyser Fredericia Dagblad. Hun har fået en senioraftale.

Afdelingen har været udsat for kritik, skriver avisen, og desuden har hendes rolle været under lup i en habilitetssag, hvor hendes mand, byrådsmedlem Lars Ejby (S), undersøges af Ankestyrelsen.

Spørgsmålet har været, om hendes chefrolle har gjort Lars Ejby inhabil, da han sad i økonomiudvalget. I lørdags sygemeldte han sig og droppede at genopstille - med direkte henvisning til det pres, sagen har lagt på ham som politiker med civilt fuldtidsarbejde ved siden af.

Mange skift

Kommunen har forklaret, at ledelsen hidtil er kommet om ved habilitets-spørgsmålet ved, at ved behandling af sager vedrørende fagchefens område har Ejby ikke deltaget, så der undgås konkret inhabilitet.

Der er imidlertid opstået tvivl om, hvordan der har været handlet i konkrete tilfælde, når man går syv år tilbage i tiden. Der har været udskiftninger, perioder med vakante ledelsesstillinger og organisationsændringer, så den sag ser Ankestyrelsen nu på.

Konstitueret kommunaldirektør Camilla Nowak forklarede ved den lejlighed, at "der skal være klare linjer, derfor har jeg bedt om, at vi også får Ankestyrelsens vurdering bagudrettet fra en periode i Fredericia med uro og mange skift".

Kultur-tjek

Når det gælder forholdene i familieafdelingen, var mange kritiske borgerhenvendelser i marts en del af baggrunden for, at kommunens egen budget- og analyseafdeling i første omgang skulle undersøge de "strukturelle rammer" med økonomi, arbejdsmiljø og sagspres.

Også Rambøll skulle ind over afdelingen - og se på den mere personfølsomme del, blandt andet borgernes møde med forvaltningen og kulturen på arbejdspladsen.

Endelig indgår i analysen også et udviklings- og rådgivningsforløb gennem Ankestyrelsens og Socialstyrelsens Permanente Task Force for medarbejderne. Den del begynder i juni.