Fæleslisten opstod i kølvandet på balladen om placering af af det centrale supersygehus i Gødstsrup ved Herning, og opnåede to pladser i Midtjyllands Regionsråd ved seneste regionsrådsvalg i efteråret 2009. Og kommunalvalgene i Struer og Holstevro var også Fælleslisten markante resultater.
Siden er det blevet en slags symbol på udkants-Danmarks utilfredshed med centraliseringen af stadig flere områder i almindelighed og partiet Venstre i særdeleshed.
For tiden arbejder Fælleslistens aktive på at skabe et egentligt partiprogram, rapporterer flere medier. Og i Venstre er bekymringen tilsyneladende tiltagende. Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) undskyldning til de vrede vestjyder over processen omkring det vestjyske supersygehus var tilsyneladende uden effekt.
Og senest har beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) direkte advaret vælgerne mod at stemme på Fælleslisten, fordi folkene bag ikke vil sige, om de peger på en borgerlig eller en S-SF regering. Det ser Fælleslistens talsmand nu mere som en blåstempling:
- Det kommer vi til at se meget mere af. Men det er vi indstillet på. Faktisk så ser jeg det mest af alt som en blåstempling af vores arbejde. Nu tager de os seriøst, hvad de også har god grund til at gøre, siger partiformand Leif Hornshøj til Dagbladet Holstebro/Struer.
Kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch mener, at Fælleslisten har gode chancer og at især Venstre bør tage sig i agt for den nye konkurrent.
- Det, der kaldes "Den rådne banan", er områder af Danmark, hvor Venstre traditionelt har stået stærkt. Derfor er det et specielt problem for Venstre, at der nu kommer et parti, der samler borgerne i de områder, siger han til Berlingske Tidende.
Fælleslisten, det altså er ved at udarbejde et partiprogram, stifter i forbindelse med en generalforsamling 4. august i Næstved en lokalafdeling for hele region Sjælland.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.