Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Faaborg havnebad sikret af støttekroner

Lokale- og Anlægsfonden har nu givet en bevilling til projektet på 3,5 mio. kr. og sikrer dermed hele projektet inklusiv blåt støttepunkt
21. JUN 2011 8.28

FAABORG-MIDTFYN: Der er tale om et unikt havnebad, der i modsætning til landets andre havnebade åbner sig mod havet og dermed bliver et blåt støttepunkt for en række af vandets idrætsgrene. Havnebadet kan arkitektonisk ses som en nyfortolkning af den klassiske badebro indpasset i Faaborgs eksisterende kajanlæg ved industri- og lystbådehavnen.

- Der er tale om en enestående kombination af havnebad og støttepunkt for havets blå ruter. Havnebadet åbner sig mod fjorden og inviterer nye brugergrupper, der ikke ses på andre havnebade i landet. Derfor har Lokale- og Anlægsfonden valgt at støtte projektet, da der er tale om et unikt eksempelprojekt for andre, der overvejer at etablere et havnebad med blåt støttepunkt, siger Torben Frølich, direktør i Lokale- og Anlægsfonden.

Havnebadet får en meget bred brugergruppe og er åbent hele året rundt, så vinterbadere også kan få glæde af det. De almindelige badegæster får mulighed for svømning i havet og i mindre lukkede bassiner og afslapning ved vandlegepladsen. Men samtidig formår havnebadet at træde i karakter som støttepunkt for havsportsudøvere som fx kajakroere og dykkere.

Også luxus til landkrabben
På landsiden etableres depoter og opbevaring af fx kajakker samt mulighed for ophold i et delvist opvarmet værested. I værestedet kommer der værksted, køkkenfaciliteter, omklædning og et kajakhotel. Værestedet vil blive tilgængeligt for turister, selvorganiserede og aktive i foreninger. Lidt længere ude på selve broanlægget opføres sauna og omklædningsfaciliteter, så man hurtigt kan få varmen og tørt tøj på efter en tur på - eller i - havet.

Havnebadets samlede areal bliver på 2.200 m². Havnebad og støttepunkt forventes indviet til sommersæsonen 2012.

I alt koster projektet 15,8 mio. kr. at opføre. Faaborg-Midtfyn Kommune støtter med 5 mio. kr., Lokale- og Anlægsfonden har netop bevilget 3,5 mio. kr. Realdania støtter byggeriet med 7,3 mio. kr. og har yderligere støttet projektudviklingen af havnebadet og en arkitektkonkurrence.

lcl