Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Jesper Frost Rasmussen (V) afviser ikke, at han kunne gå efter formandsposten i WECP næste år.
Foto: Christer Holte

Esbjerg-borgmester øjner international toppost

Esbjerg er et forbillede for mange af verdens energibyer. Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) håber, at byen i fremtiden kan spille en endnu større rolle i den grønne omstilling.
26. JAN 2021 12.05

ESBJERG: Det er måske ikke mange, der ved det, men Esbjerg spiller en markant rolle for den grønne omstilling i Danmark såvel som i Europa og i verden. Esbjerg er nemlig førende på udskibning og installation af havvindmøller i Europa, og det giver opmærksomhed internationalt. 

Siden 2013 har Esbjerg været medlem i det internationale samarbejde World Energy Cities Partnership (WECP), hvor mange byer lader sig inspirere af Esbjergs grønne omstilling, og siden 2019 har borgmester Jesper Frost Rasmussen været næstformand.

- Da vi kom med i WECP, var det primært en olie- og gasklub. Vi er dem, der klart har været længst fremme inden for havvind og tidligst haft fokus på den grønne omstilling. Derfor lytter de andre byer nøje til os, fortæller Jesper Frost Rasmussen.

Netværket tæller enorme byer som blandt andet Houston i Texas, Dammam i Saudi-Arabien og Perth i Australien, men Jesper Frost Rasmussen afviser ikke, at han vil gå efter formandsposten næste år.

Læs hele historien hos Kommunen.dk