Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Erik Lund: Skatteminister misinformerer

SKAT inddriver ifølge Allerøds borgmester ikke alle kommunale restancer
24. FEB 2012 6.17

Det er ifølge Allerøds borgmester, Erik Lund (K), direkte misinformation af Folketingets finansudvalg, når Skatteministeren hævder, at 'Vi inddriver al gæld til kommunerne'.

- Sandheden er, at SKAT tilbagesender mange restancer til kommunerne med besked om, at de ikke kan inddrive dem. Mange af de restancer, der tilbagesendes til kommunerne er end ikke forældede, skriver Erik Lund i en pressemeddelse.

Ifølge Erik Lund er restancerne til det offentlige steget til uanede højder, efter SKAT har overtaget restanceinddrivelsen fra de kommunale pantefogeder.

- Det er ubegribeligt, at en skatteminister lader sig trække så grundig rundt i manegen af sine embedsmænd, når vi i kommunerne kan dokumentere, at ministeren ikke har ret, skriver Erik Lund

Han undrer sig over, hvor længe landets lovlydige borgere skal finde sig i, at restancerne til det offentlige er steget til uanede højder, og SKAT ikke magter at løfte den inddrivelsesopgave, som de overtog fra kommunerne.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) sagde på et samråd i finansudvalget tidligere på ugen, at de kommunale restancer på 8,8 mia. kr. er under 'aktiv inddragelse'. Han pegede samtidig på, at inddrivelsen af nogle restancer kan være sat i bero i en periode, fordi skyldneren mangler betalingsevne, eksempelvis på grund af arbejdsløshed.

krn