dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Skatteminister halverer gældsinddrivelse

Ministeren opgiver at inddrive 37 ud af de 73 mia. kr. som den offentlige gæld har beløbet sig til
KORT NYT24. JAN 2012 6.54

De såkaldte restancer vokser i en sådan fart, at statens revisorer har bedt skatteminister, Thor Möger Pedersen (SF), redegøre for, hvordan han agter at løse problemet. Det gør han bl.a. ved at droppe halvdelen af inddrivelsen, skriver Politiken.

Kommunerne har adskillige milliarder ude at svømme, og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har anklaget Skat for et uanstændigt sløseri.

- Jeg er glad for, at den nye skatteminister vil tage fat i det her problem med det samme, for det er helt uacceptabelt, at folk slipper af sted med ikke at betale deres gæld. Alene i København har vi 1,2 mia. kr., som staten skal inddrive for os, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S) og oplyser, at hovedstadskommunen fx risikerer at miste omkring 25 mio. kr. på parkeringsafgifter, alene fordi regningerne er ved at være forældede, fordi gælden ikke inddreves i tide.

Siden 2005 har de statslige skattemyndigheder haft ansvaret for at inddrive de enorme gældsposter til offentlige kasser. Den opgave lå tidligere i kommunerne.

lcl