Opsamlingen beskriver blandt andet:
Digital forvaltning af SU-Lånz
Finansstyrelsen har udviklet en hjemmeside, hvor tidligere studerende med SU-lån kan se egne data om studielånene og selv ændre afviklingsprofil samt udskrive kontoudtog, årsopgørelser mv. Hjemmesiden betyder en væsentlig serviceforbedring for brugerne. Kundehenvendelserne på net, telefon og mail er sammenlagt steget med 50%, hvoraf 50% betjener sig selv på nettet.
Distancearbejde i Finansstyrelsen
Finansstyrelsen har i 2001 gennemført et pilotprojekt med distancearbejdspladser. Erfaringerne med forsøget er særdeles positive og det er besluttet at fortsætte og udvide ordningen. Læs mere om Finansstyrelsens erfaringer.
Elektronisk dokumenthåndtering sammenbygger rådhuse
Projektet De Digitale Kommuner i Hedensted, Juelsminde og Tørring-Uldum kommuner går ud på at etablere nye organisations- og samarbejdsformer i den kommunale forvaltning, som bliver muliggjort af en avanceret digital infrastruktur. Projektet ambition er: 3 kommunalbestyrelser - ét rådhus.
Digital forvaltning i Arbejdsdirektoratet
Arbejdsdirektoratet er overgået til fuld digital sagsbehandling samt elektronisk sags- og dokumenthåndtering. Efter omlægninger af blandt andet eksisterende arbejdsprocesser er Arbejdsdirektoratet i dag rustet til øget digitalt samspil med andre interessenter på arbejdsmarkedsområdet-
Nordjyllands Amt: Den digitale amtsgård
Nordjyllands amt er som mange andre i gang med at realisere visionen om den digitale forvaltning. I modsætning til flertallet kan Nordjyllands amt tage afsæt i det regionale fyrtårns forsøg, Det digitale Nordjylland. Det betyder at Nordjylland Amts projekt, Den Digitale Amtsgård favner bredt og ikke ”blot” arbejder med forandringen indenfor rammerne af ESDH, men at der også bruges ressourcer på at gå i front med nyudvikling af tekniske løsninger, og etablering at nye og hidtil usete samarbejdsrelationer.
Det fælles Lønindholdelsessystem
Finansstyrelsen har udviklet et system, der sikre at private virksomheder kun skal kommunikere med én offentlig myndighed, når det gælder lønindholdelse. Brugerne har generelt taget godt imod ordningen, der kunne implementeres uden de store problemer. Læs mere om grundtanken bag systemet.
Elektronisk sagsbehandling i Ringkjøbing amt
Amtet fører, som myndighed, tilsyn med, at love, administrative forskrifter og vilkår for tilladelser og godkendelser overholdes, herunder bla. planloven, vejlovgivningen, råstoflov, naturbeskyttelseslov og fredningsbestemmelser. Opgaven, som vi har sat strøm til i Ringkjøbing Amt, er selve kerneydelsen for amternes teknik og miljøforvaltninger, nemlig ovennævnte myndighedsopgave.
Projekt elektronisk selvbetjening i Københavns Kommune
Københavns Kommune har siden efteråret 1999 arbejdet på at etablere et internetbaseret selvbetjeningssystem for en række af kommunens serviceydelser som et alternativ til den traditionelle betjening på de kommunale kontorer. Projektet gennemføres som et samarbejdsprojekt mellem Københavns Kommune, IT- og Forskningsministeriet og Finansministeriet. Projektet er et foregangsprojekt, der skal fungere som et forsøgs- og demonstrationsprojekt i forhold til en bredere indførelse af elektronisk selvbetjening i den offentlige sektor i Danmark.
Fælles IT-enhed i Miljø- og Energiministeriet
Miljø- og Energiministeriets koncernledelse besluttede i april 2000 at etablere en fælles IT-enhed for ministeriets administrative institutioner. Centeret samler de tidligere lokale IT-funktioner i Miljøstyrelsen, Skov- og Naturstyrelsen, Energistyrelsen, departementet og klagenævn/Naturrådet. Målet er at opnå stordriftsfordele på IT-området og skabe grundlaget for en fortsat organisationsudvikling.
Letløn et digitalt indberetningsystem om løn
Told- og Skattestyrelsen (T&S) er sammen med Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (E&S)i gang med at udvikle et nyt digitalt indberetningssystem for de oplysninger om løn og ansatte, som virksomhederne skal indberette til det offentlige. Det har været helt afgørende for udviklingen af LetLøn, at en lang række myndigheder har arbejdet tæt sammen i et konstruktivt partnerskab med private virksomheder og organisationer.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.