DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Endnu en eks-minister går efter en borgmesterpost
Tidligere minister og nuværende folketingsmedlem Ellen Trane Nørby (V) vil være sit partis borgmesterkandidat i Sønderborg.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Endnu en eks-minister går efter en borgmesterpost

Ellen Trane Nørby vil være Venstres borgmesterkandidat i Sønderborg.

SØNDERBORG: Endnu en tidligere V-minister melder sig med ønske om at blive borgmesterkandidat ved KV21. Det er Ellen Trane Nørby i Sønderborg. Tidligere er Eva Kjer Hansen valgt som Venstres borgmesterkandidat i Kolding.

Venstre i Sønderborg vælger sin borgmesterkandidat på mandag, og her har Ellen Trane Nørby nu meldt som som interesseret, skriver JydskeVestkysten. I givet fald vil hun få sig noget af en opgave, for  den nuværende borgmester Erik Lauritzen (S) står stærkt med kun et enkelt mandat fra absolut S-flertal i Sønderborg Byråd.

- Jeg tror på, at der er muligheder, men det kræver naturligvis, at vi kan samle et stærkt hold. Det er ikke en enkeltmandspræstation, der skal til, men vi skal spille hinanden stærke, siger Ellen Trane Nørby.

Ved FV19 fik hun 13.477 personlige stemmer, næstflest af alle i Sydjyllands Storkreds. I Sønderborg alene fik hun 6.365 personlige stemmer. S-borgmester Erik Lauritzen fik 8.024 personlige stemmer ved KV17.

Ellen Trane Nørby bor i Sønderborg med samlever og to børn og har været folketingsmedlem i knap 16 år og i en periode dels undervisningsminister, dels og sundhedsminister. Efter valget af borgmesterkandidat vælger Venstre i Sønderborg sine øvrige KV21-kandidater på et opstillingsmøde 7. december.

Ritzau / mk