Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sket i ugen:
En uge i det kommunale med en del, der ikke var OK ....

I løbet af ugen er der på flere måder taget stilling til, hvor grænserne i det kommunale går.
30. JAN 2021 9.51

Hvad der er OK, og hvad der ikke er OK, kom på flere måder til at præge denne uges vigtigste historier.

Eksempelvis bød ugen på et OK til, at en kommunal politianmeldelse i Haderslev af byrådsmedlem Mogens Rerup (ALT) var OK - altså fordi han ifølge anmeldelsen havde gjort noget, der ikke var OK. Et forsøg på at trække den tilbage førte kun til, at Politianmeldelse mod byrådsmedlem står fast.

For KL var det derimod helt entydigt ikke OK, hvordan man havde håndteret en aktindsigtsanmodning i sommertiden. Ferie er ikke gyldig grund til at udsætte svar på aktindsigt, fastslog Folketingets Ombudsmand.

At kirurger snød sig foran i vaccinekø kunne flere nok blive enige om, ikke var OK. Og i flere sager rundt om på sygehuse viste direktører sig at have gjort noget lignende, hvilket fik Brostrøm til at ytre sig tydeligt: Vacciner er ikke til direktører, så heller ikke OK.

I Varde fandt ikke alle V-medlemmer det OK at Firmaer sponserede V-medlemskaber op til spidsvalget, selvom partiforeningens regler ikke forhindrede det. Det lugtede lidt at købte stemmer, og partiets hovedorganisation er nu inde over den sag. Følg de seneste udpegninger af spidskandidater og indgåede valgforbund i vores KV21-tema.

Til gengæld er de personlige frihedsrettigheder også OK for embedsmænd i fritiden. I Tønder var der blevet rejst tvivl om dette, men et KL-notat slog fast, at Privat partiaktivitet var OK for embedsmand. Et OK til, at teknik og plan-fagchef Lars Erik-Skydsbjerg kan give en politisk hånd med til borgmester Henriks Frandsen (Tønder Listen), så længe han blot gør det, når han har fri.