Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
En halv million forældre og lærere loggede ind og lagde Aula ned

En halv million forældre og lærere loggede ind og lagde Aula ned

Efter regeringens pressemøde onsdag aften blev Aula ramt af en bølge af brugere, der alle forgæves forsøgte at logge ind.

- Jeg vil opfordre alle familier, der allerede fra i morgen har mulighed for det til at holde deres børn hjemme, sagde Mette Frederiksen til pressemødet i går aftes.

Den udmelding fik omkring 100.000 forældre, børn og kommunale medarbejdere til på samme tid at logge ind og tjekke, om der var kommet nyt på Aula, hvorefter hjemmesiden prompte lagde sig ned. Allerede da pressemødet startede 20.30, skrev Aula, at det ikke var muligt for brugerne at logge ind. 

Problemerne fortsatte det meste af aftenen, og derfor så flere skoler landet over sig nødsaget til blandt andet at bruge Facebook til at nå i kontakt med forældre og børn. Det gjaldt blandt andet Hornslet Skole i Syddjurs, der skrev:

'AULA er nede - derfor en besked her: Vi skal lukke skolen ned i 2 uger fra mandag. Vi afventer nærmere instrukser fra forvaltningen i løbet af torsdag bl.a. om nødberedskab m.v. Følg derfor med på AULA og hvis AULA ikke virker, så kommunikerer vi via FB.'

Frarådede forældre at logge ind
Aula melder nu ud, at der i alt har været omkring 600.000 besøgende på hjemmesiden inden for det seneste døgn. Nedbruddet hos Aula skyldtes i første omgang, at hjemmesiden blev belastet af de mange brugere, der forsøgte at logge ind på samme tid.

Om aftenen har Aula nemlig tilsluttet færre servere end normalt. Det skyldes, at der er mindre aktivitet på hjemmesiden om aftenen end om dagen. Derfor kunne de få servere ikke holde til presset, og man forsøgte derfor hurtigt at tilslutte flere.

Netcompany, der leverer Aula, fik i løbet af natten 'stabiliseret situationen', men oplyser, at en hardwarefejl gjorde, at brugerne torsdag morgen og formiddag igen havde problemer med at logge på. Kombit meldte torsdag 15.45 endelig ud, at der igen var normal drift på siden.

Nedbruddet påvirkede blandt andet lærerne og skolerne, der skulle forberede udmeldinger og koordinere lukningen af skolerne gennem Aula. Det fik derfor formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, torsdag morgen til at bede forældre om at lade være med at logge ind. 

- Lad være med som forælder at gå på Aula lige nu, for skolelederne har brug for det til at organisere i de her timer, sagde han til DR.

Kombit skriver i en pressemeddelelse, at der ikke forventes flere yderligere udfordringer. Desuden vil de sammen med Netcompany evaluere forløbet for at sikre, at det ikke sker lignende situationer.