Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

En fejl at fyre leder

Dagtilbudsleder i Aarhus insisterede ved en fusion på at ansætte pædagisk leder udefra
KORT NYT23. MAJ 2011 10.36

AARHUS: Aarhus Kommune er ved en fejl kommet til at fjerne en pædagogisk leder fra den integrerede institution Børnehuset Moltkesvej i Viby. Det har skabt vrede og en dyb mistillid i både forældre- og personalegruppen, skriver Jyllands-Posten.

I stedet for at fortsætte med den vellidte, pædagogiske leder, må kommunen nu dispensere for sit ansættelsesstop og hyre en ekstern konsulent til at finde en ny leder udefra. En anden ekstern konsulent skal på dagtilbuddets regning forsøge at genskabe tilliden imellem forældre og personale på den ene side og dagtilbudslederen på den anden.

Områdechef Tina Maagaard erkender, at kommunen begik en fejl ved at vrage den pædagogiske leder. Sagen opstod, da børnehuset fusionerede med et andet dagtilbud i Viby. Herved kunne man spare en dagtilbudsleder og skære to pædagogiske ledere i børnehuset ned til én. Den ene trak sig frivilligt. Forældre og personale bakkede op om den anden.

Dagtilbudslederen, der kom fra det andet dagtilbud, insisterede imidlertid på at ansætte en ny pædagogisk leder udefra. Det var i strid med reglerne, har ledelsen nu erkendt.