DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

En del kommuner uden integrationspolitik

Ishøj med høj indvandrerandel har bevidst valgt den fra
KORT NYT6. JAN 2012 8.46

Selv om de danske kommuner siden 1999 har haft ansvaret for at få integreret indvandrere på arbejdsmarkedet og i det danske samfund gennem bl.a. obligatoriske danskkurser og integrationskontrakter, er der stadig en række kommuner, der ikke har nedskrevet en integrationspolitik. Det viser en rundspørge fra Berlingske Research.

15 af de 40 kommuner, der har svaret på rundspørgen, har således ingen officiel politik for integrationen. Det gælder bl.a. vestegnskommunerne Glostrup, Brøndby og Ishøj, der alle har mange indbyggere med indvandrerbaggrund.

- Det ville selvfølgelig være fint med en nedskreven politik, men når vi samtidig må spare på de administrative ressourcer, så er det ikke det, jeg prioriterer højest, siger Ib Terp (S), Brøndbys borgmester, der heller ikke forventer, at kommunen får en officiel integrationspolitik i det kommende år.

I Ishøj er den manglende integrationspolitik et helt bevidst valg på trods af, at ca. 30 pct. af borgerne har indvandrerbaggrund.

- Vi erstatter den gamle integrationspolitik med en medborgerpolitik, fordi vi ikke længere vil tale om integration eller om 'dem og os', siger borgmester Ole Bjørstorp (S).

ka