Selv om de danske kommuner siden 1999 har haft ansvaret for at få integreret indvandrere på arbejdsmarkedet og i det danske samfund gennem bl.a. obligatoriske danskkurser og integrationskontrakter, er der stadig en række kommuner, der ikke har nedskrevet en integrationspolitik. Det viser en rundspørge fra Berlingske Research.
15 af de 40 kommuner, der har svaret på rundspørgen, har således ingen officiel politik for integrationen. Det gælder bl.a. vestegnskommunerne Glostrup, Brøndby og Ishøj, der alle har mange indbyggere med indvandrerbaggrund.
- Det ville selvfølgelig være fint med en nedskreven politik, men når vi samtidig må spare på de administrative ressourcer, så er det ikke det, jeg prioriterer højest, siger Ib Terp (S), Brøndbys borgmester, der heller ikke forventer, at kommunen får en officiel integrationspolitik i det kommende år.
I Ishøj er den manglende integrationspolitik et helt bevidst valg på trods af, at ca. 30 pct. af borgerne har indvandrerbaggrund.
- Vi erstatter den gamle integrationspolitik med en medborgerpolitik, fordi vi ikke længere vil tale om integration eller om 'dem og os', siger borgmester Ole Bjørstorp (S).
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.