Elbilister skal til foret, når de bruger offentlige ladestandere

KORT NYT24. FEB 2020 6.08

Der popper ladestandere til elbiler op i øst og vest. I København og på Frederiksberg kan elbilejere se frem til tilsammen omkring 400 nye ladestandere. I København er der p.t. 280 af slagsen. I den anden ende af landet opruster man i Rebild Kommune ved Haverslev på E45. Her er der nu 23 ladestandere på plads ved motorvejsafkørslen. Men det kan blive en dyr fornøjelse at køre elbil, hvis bilisterne kun bruger de offentlige ladestandere, skriver Ingeniøren.

Prisen kommer til at være mellem seks og knap ni kr. per kWh. Til sammenligning koster en kWh i gennemsnit to kr. på landsplan i stikkontakten derhjemme, hvis der altså er mulighed for at oplade bilen derhjemme.

Det er ifølge transportminister Benny Engelbrecht konkurrencemyndighederne, der holder øje med ladeoperatørernes prisopkrævning, siger han. Og den pris må forventes at afspejle, at ladeoperatørerne driver deres ladestationer på kommercielle vilkår, og at operatørerne derfor må kunne se en fornuftig business case i at etablere en ladestander.

rp