DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
El-cykler giver mere tid til borgerne

El-cykler giver mere tid til borgerne

14 el-cykler har været på prøve i Ballerups hjemmepleje. Nu bliver de en fast ordning

BALLERUP: Medarbejderne i Ballerup Kommunes Hjemmepleje har haft 14 el-cykler på prøve og var så begejstrede for dem, at el-cyklerne nu er en fast ordning. På de batteridrevne cykler kan medarbejderne komme hurtigt og nemt omkring til borgerne i yderområderne. Og så er el-cyklerne mere skånsomme for kroppen end almindelige cykler og mere miljøvenlige end bilerne.

- Tidligere var der rift om bilerne, fordi der er langt ud til yderområderne Hedeparken, Egebjerg og Måløv, og man skal kunne komme hurtigt frem, hvis der er et nødopkald. Nu er der et rigtigt godt alternativ til bilerne, så man kan komme hurtigt frem på trods af stor afstand og modvind. På den måde har vi minimeret transporttiden, så vi får mere tid ude hos borgeren, fortæller teamleder for team 6 i Ballerup Kommunes Hjemmepleje, Susanne Bertelsen.

30-40 kilomter om dagen
På en el-cykel kan man komme op på 30 km. i timen, og medarbejdere uden kørekort har fået et bedre alternativ end en almindelig cykel. Daniel Larsen er en af de social- og sundhedshjælpere i Ballerups hjemmepleje, der har fået stor glæde af cyklerne og mere energi og tid til borgerne.

- Vi kan nemt komme op på at køre 30-40 km om dagen, og hvis man har kørt på en el-cykel, har man langt mere energi, når man kommer ud til borgeren, end hvis man har brugt en almindelig cykel, fortæller Daniel Larsen.

- Sammenlignet med en bil er el-cyklen nem at parkere, og så giver den ikke nogen fartbøder.

El-cyklen er både billigere i drift end en bil eller knallert og mere miljøvenlig, og den er derfor et naturligt valg for hjemmeplejen i Ballerup, der tænker grønt og bl.a. bruger miljøvenlige rengørings- og vaskemidler.

jos