
Udfordrede unges vej fra skole til uddannelse skal forenkles: Der skal være én samlende kommunal ungeindsats, én ny forberedende uddannelse i stedet for et væld af forskellige uddannelsesmuligheder og én fast kontaktperson til at hjælpe den unge i stedet for flere.
Ettallet går igen i udspillet fra regeringens ekspertgruppe, som i dag fremlægger anbefalinger til en helt ny måde at organisere uddannelse og støtte på til de elever, som i dag farer vild på vejen fra skole til uddannelse.
- Vi mener, at der er behov for en forenkling. De unge kan ikke finde rundt i systemet, og vi bliver nødt til at være tydeligere omkring, hvem der har ansvaret. Det er også et komplekst felt for sagsbehandlere, lærere, mentorer, vejledere og politikere, som jo er dem, der i sidste ende har ansvaret, siger Stefan Hermann, der er formand for ekspertgruppen og rektor på Professionshøjskolen Metropol.
'Et kollektivt uddannelsessvigt'
I dag er det knap 70.000 unge, der, 7 år efter de er gået ud af 9. klasse, hverken har taget en ungdomsuddannelse eller er i arbejde. Det svarer til 20 pct. af en årgang, som får en hård start på arbejdslivet. Det kaldte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mandag for et 'kollektivt uddannelsessvigt og budede, at regeringen vil komme med et reformudspil, der skal forhandles senere på foråret.
Ifølge ekspertgruppen er problemet med indsatsen, at de unge, der har de største udfordringer, møder det mest uoverskuelige system, som ligner et mangehovedet uhyre. Der er alt for mange kontaktpersoner med forskellige opfattelser af, hvad der er bedst for den unge. Også når det gælder uddannelser, er der for mange tilbud, som bliver finansieret og organiseret forskelligt.
Prøv DK Nyt i 14 dage
Nyheder er værd at betale for
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.