DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Eksperter: Kommunen handlede forkert i mailsag

KORT NYT30. DEC 2019 9.43

AALBORG: Kan medarbejdere - eller borgere - der sender en mail med personlige oplysninger til en rådmand eller en borgmester forvente, at oplysningerne bliver håndteret med fortrolighed? Det konkrete udgangspunkt for sagen var to tidligere skraldemænds meget personlige breve med helbredsoplysninger og selvmordstanker, som endte på en opslagstavle i Aalborg Renovation, skriver Nordjyske.

Rådmand Lasse P. N. Olsen (EL) sendte de to mails videre til renovationsledelsen, som gav dem til tillidsfolkene, der satte dem op på opslagstavlen. Efterfølgende holdt rådmanden fast i, at det ikke var en fejl at sende disse mails videre. Og borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) ville ikke modsige rådmanden, da Nordjyske 20. december bad ham forholde sig til sagen.

Ifølge to eksperter, som har indblik i forvaltningslov og loven om databeskyttelse, er der dog ikke tale om et kompliceret spørgsmål: De har utvivlsomt karakter af fortrolige oplysninger. Efter forvaltningsloven er der en tavshedspligt for forvaltningen, når de modtager sådan nogle oplysninger, siger lektor Christian Højer Schjøler fra juridisk institut på Syddansk Universitet, og han bakkes op af lektor Frederik Waage, SDU, som mener, at det er en overtrædelse af forvaltningsloven at sende en personlig mail fra en medarbejder i kommunen videre.

MG