Ekskluderet konservativ klar med ny lokalliste

KV21-nyheder fra lokallister i Hørsholm, Brønderslev og Frederikssund - samt Kristendemokraterne i Holstebro med en tidligere lokalliste-politiker som kandidat.
11. JUN 2021 7.20

I Hørsholm ekskluderede et flertal på 54-12 i borgmesterpartiet De Konservative med borgmester Morten Slotved i spidsen byrådsmedlemmet Thorkild Gruelund. Det var i maj 2019 og betød afslutningen på ikke færre end 58 års konservativt medlemskab for ham.

Anledningen var en fire år lang strid om vejretten til politikerens værtshus og en konservativ kritik af Gruelund for at have misbrugt sin position som politiker til at fremme sin sag. I den forløbne tid er det lykkedes ham at stable en lokalliste - SocialKonservative - på benene med 11 kandidater og ham selv som spids, oplyser sn.dk.

I Brønderslev har Borgerlisten uden modkandidater genvalgt Steen Søgaard Petersen som spids, oplyser ligeher.nu. Han er i gang med sin anden periode i byrådet, hvor listen fik to mandater - ligesom i den foregående periode. Listen forventer at samle 12-14 kandidater - også gerne yngre. Sidst var der ni.

I Frederikssund er der også i denne periode dannet en ny tværpolitisk lokalliste - Fjordlandslisten, fremgår det af listens hjemmeside. Listen ønsker især mere borgerinddragelse og dialog og vil gerne "samle begge sider af byrådet i gode løsninger hen over midten af det politiske spektrum".

To af de ni opstillede kandidater stillede også op ved KV17 for Borgernes Liste, som stillede op med otte kandidater, men som med 712 stemmer ikke lykkedes at blive valgt ind. Kirsten Weiland er spids.

I Holstebro er det en lokalpolitiker med erfaring med at trække mange tusind stemmer udenfor partierne ind i regionsrådet, der stiller op for Kristendemokraterne, skriver Dagbladet.

Ved KV09 kom den nu 75-årige Leif Hornshøj som den ene af to i regionsrådet for Fælleslisten Vest, der protesterede mod lukninger af vestjyske sygehuse. Den liste høstede dengang over 40 pct. af stemmerne i Holstebro og Struer kommuner.

Ved KV09 og KV13 stillede Hornshøj op i Holstebro for Fælleslisten uden at komme ind, ved KV17 var han eneste kandidat på Fælleslisten i listeforbund med KD uden at komme ind, men nu gælder det altså blot KD.