DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Efter 41 år blev borgmesteren endelig student
Borgmester Ulla Vestergaard og niecen Nanna Alstrup Jensen blev studenter samme dag.
Foto: Privat

Efter 41 år blev borgmesteren endelig student

På grund af angst fik Thisteds borgmester aldrig taget sin sidste eksamen på gymnasiet i 1979. Nu har hun indhentet det forsømte.
24. JUN 2020 15.50

THISTED: På fredag skal borgmester Ulle Vestergaard (S) holde talen ved dimissionsfesten på Thisted Gymnasium. 

Det er der jo intet mærkeligt i. Mere usædvanligt er det, at hun også selv vil være iført studenterhue og skal have overrakt eksamensbevis af rektor.

Ulla Vestergaard har nemlig nu bestået den fransk-eksamen, som for 41 år siden var den sidste, hun manglede i at blive student.

Dengang måtte hun opgive, fordi hun havde fået angstanfald og var besvimet til flere eksamener og ikke kunne overskue at gå op til den sidste, hvor hun skulle have et ottetal for at bestå. 

Rektors idé

- Jeg skal jo ikke bruge den eksamen til noget som sådan, men det er en tilfredsstillelse for mig, at jeg nu har fået den, fortæller hun til DK Nyt.

Det var gymnasiets rektor, som havde læst om borgmesterens studenternederlag og derfor tilbudt at undersøge, om hun kunne indhente det forsømte. Det seneste år har hun gået til undervisning en gang om ugen, og mandag bestod hun i mundtligt fransk med et 10-tal, og hendes mor kunne give hende huen på.

Udover at det er en personlig tilfredsstillelse for 61-årige Ulla Vestergaard at have bestået, vil hun også gerne være med til at vise, at man godt kan rejse sig igen efter et nederlag.

- Selv om man får én på goddawen, skal man tro på, at man kan komme op igen, og at der skabes andre muligheder. Man kan også klare sig godt uden en studentereksamen. Jeg fik alligevel en uddannelse og et fantastisk arbejdsliv, siger borgmesteren, som er uddannet beskæftigelsesvejleder og har arbejdet mange år hos FOA, før hun blev borgmester.

Angstforeningen har da også allerede delt hendes historie som et eksempel på, at angst kan overvindes. 

- Det er jeg faktisk rigtig glad for, siger Ulla Vestergaard.

- Jeg ved godt, at ens egne erfaringer ikke kan overføres til andre, men andre kan måske spejle sig i, at ting godt kan lykkes, selvom det har været svært, siger hun.

 

Abonnenter på kommunen.dk kan læse et interview med Ulla Vestergaard om hendes liv og opvækst, skrevet i november 2018, her.